Crema CUSTARD (Crema de vanilie)

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 8794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 120 gr zahar fin
  • 1 lingura amidon alimentar / faina (daca vrei o crema CUSTARD mai groasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema CUSTARD (Crema de vanilie):

Pune laptele cu frisca la fiert, intr-o cratita.
Intre timp bate galbenusurile cu zahar pana se ingroasa si devin pale la culoare.
Pune esenta de vanilie in laptele cu frisca ce au fiert.Toarna acesta copizitie, putin cate putin, in galbenusri, amestecand continuu.Dupa ce ai turnat tot laptele, pune compozitia obtinuta inapoi in cratita si gateste, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa destul cat sa acopere spatele lingurii de lemn.Nu o lasa sa fiarba caci altfel se va taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema CUSTARD (Crema de vanilie)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Rocsi 1

22.04.2010, 14:17

Roxana 1

02.06.2010, 00:10

foarte bunaaici se consuma foarte mult, si mai e si destul de scumpica cea de calitate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti (by Doamna Dia)